Nyheder


  • Kunstanmelder og -skribent Kirsten-Marie Hedeland har skrevet om min kunst. Hendes tekst kan findes nederst her på siden. 
  • Da flere af mine udstillingsaftaler er blevet aflyst grundet COVID-19, er det med stor glæde, at jeg nu udstiller malerier i Sydthy Svømmebad. I stedets foyer er der gratis adgang til at se de udstillede værker. Læs mere om stedets åbningstider her.
  • Efter et godt samarbejde har Galleri Udsigten og jeg indgået en aftale om, at jeg er fast udstiller i Galleriet - se mere på www.galleri-udsigten.dk

Livet afspejles

Af Kirsten-Marie Hedeland, 
Kunstanmelder ved Kunstavisen og TV Programanvært på "Kultur-Kanalen", november 2020

Anne-Marie Blåbjerg Thomsen inspireres af mennesker, hun møder, og er opmærksom på deres fremtoning og udtryk. Hendes foretrukne motiver er kvindekroppen, portrættet og træer. Hvilket giver hende uanede muligheder for at skildre livets cyklus og den foranderlighed og forgængelighed, der er i alt levende.

Hun trækker på en lang eksperimenterende erfaring indenfor forskellige teknikker og lægger alle sine følelser og indre stemninger i malerierne, hvilket tydeligt ses. Der opleves en fin balance og ligevægt i det udtrykte, og der vises en opmærksomhed rettet mod mennesker, menneskelige relationer, sanseoplevelser og de nære bevægelser, som opleves i livet.

Anne-Marie Blåbjerg Thomsen fascineres af kvinden og kvindekroppen - kroppen hvorigennem vi sanser og oplever verden. Den levende krop, som vi er i verden med, og som bærer vores historie og vores fortællinger. Kvindekroppen skildres i klassiske kompositioner, hvor hun finder følsomhed, skønhed og sensualitet. Hun er fordybet i processen, og holder fokus rettet mod de væsentlige elementer i motivet, og forstår at fremhæve dem. Hun har en udpræget god sans for lyssætning, perspektiv og at få dybde ind i billedet. Hun er en meget engageret kunstner, der søger at finde det, der gemmer sig inde bagved det fysiske udtryk.

Hendes følsomme opmærksomhed lader farverne udtrykke stemningen og nuet, så beskueren drages ind i motivet. Med en naturalistisk malerretning søger Anne-Marie at indkredse essensen i den person, hun maler. Det er af stor vigtighed, at hun kan sanse det menneske, hun portrætterer, eller at personen på en eller anden måde rører noget i Anne-Marie - deri bliver hele grundformen for et godt maleri lagt, og det giver hende mulighed for at skabe med følelser og nærvær.

Anne-Marie Blåbjerg Thomsen er styret af lyst og en stor nysgerrighed, og der afsøges med kontraster i samspillet mellem lethed og tyngde, lys og mørke. Hun fortolker og skaber et stemningsfuldt udtryk udover det sædvanlige. Hun balancerer mellem det kontrollerede og et mere spontant udtryk, der arbejder forskelligt sammen i motivet.

Med en rolig stemning, på kanten af melankoli, maler Anne-Marie smukke og indtagende motiver, der indeholder hemmeligheder og følelser pakket ind i et smukt malerisk univers.